Otvaranje festivala „Na pola puta”

U nedelju, 23. aprila počeo je 18. po redu festival „Na pola puta”.
Festival je svečano otvoren govorom Biljane Grujičić, direktorke Užičke gimnazije, a zatim je profesorka Ružica Marjanović najavila šta nas sve očekuje narednih dana u toku festivala. Prisutnima se obratila i gradonačelnica Jelena Raković Radivojević, koja je istakla da je punoletstvo ovog festivala bitno za naš grad, koji je izabran za prestonicu kulture Srbije 2024. godine. Po otvaranju festivala, publika je mogla da uživa u predstavi „Devojčice”, Reflektor teatra, koja je počela u 19.30 časova.

Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture

Na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture koje je održano 28. maja 2023. godine u Tršiću, učestvovale su tri naše učenice: Milica Vukašinović I6, Dunja Đurić IIIr i Tamara Kolašinac IV2.
Milica Vukašinović osvojila je prvo mesto sa maksimalnih 20 poena. Učenicu je pripremala profesorka Milena Stričić!
Učenica Dunja Đurić je bila blizu trećeg mesta, falio joj je samo 1 poen, a njena profesorka je Dušica Vitorović.
Učenicu Tamaru Kolašinac ...(opširnije)

 
Takmičenje Crveni krst

U okviru nedelje Crvenog krsta, 16. maja održano je takmičenje u realističkom prikazu povreda stanja i oboljenja. Učenice naše škole Vanja Jovanović, Lena Špijunović, Jelisaveta Saratlija i Lena Minić učestvovale su na takmičenju i sa veoma dobrim rezultatima plasirale se dalje na međuregionalno takmičenje. ...(opširnije)