Otvaranje festivala „Na pola puta”

U nedelju, 23. aprila počeo je 18. po redu festival „Na pola puta”.
Festival je svečano otvoren govorom Biljane Grujičić, direktorke Užičke gimnazije, a zatim je profesorka Ružica Marjanović najavila šta nas sve očekuje narednih dana u toku festivala. Prisutnima se obratila i gradonačelnica Jelena Raković Radivojević, koja je istakla da je punoletstvo ovog festivala bitno za naš grad, koji je izabran za prestonicu kulture Srbije 2024. godine. Po otvaranju festivala, publika je mogla da uživa u predstavi „Devojčice”, Reflektor teatra, koja je počela u 19.30 časova.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i nacionalne zastave

Danas, 15. septembra 2023. godine obeležavamo Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji je ustanovljen pre tri godine kao državni praznik Republike Srbije i Republike Srpske.

Zastava je najvažniji simbol svake države, a naše okupljanje pod jednom zastavom, crveno-plavo-belom, označava i jedinstvo srpskog naroda u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, a označava i zajedničko sećanje na dogadjaj koji je utemeljio državu srpskog naroda pre 105 godina.

Na današnji dan, 15. septembra 1918. ...(opširnije)

 
Dobrodošlica za prvake

U školskom dvorištu ovog 1. septembra bilo je dosta osmeha, lepih želja, uzbuđenja i pomalo treme. Prvake su dočekali stariji gimnazijalci, direktorka i odeljenjske starešine, koje su ih nakon prijema odvele na prvi čas. Posle obraćanja direktorke, Biljane Grujičić, sa prozora su poleteli baloni sa porukama dobrodošlice. Učenici su svojim porukama hteli da pruže podršku prvacima i ulepšaju im prvi dan u novom okruženju.
Želimo svima srećan početak nove školske ...(opširnije)