Crveni krst

U Čačku se 10. juna održalo međuregionalno takmičenje u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja. Crveni krst Užica je osvojio dva prva mesta u kategoriji omladine i RPPSO i jedno treće mesto u kategoriji podmlatka i time se plasirao na državno takmičenje.
Učenice naše škole Sofija Gogić, Dunja Špijunović, Mina Ćitić, Dunja Krnjević učestvovale su u takmičenju prve pomoći u kategoriji omladine i osvojile prvo mesto, dok su Lena Špijunović i Vanja Jovanović osvojile prvo mesto u kategoriji RPPSO.
Bravo!

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i nacionalne zastave

Danas, 15. septembra 2023. godine obeležavamo Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji je ustanovljen pre tri godine kao državni praznik Republike Srbije i Republike Srpske.

Zastava je najvažniji simbol svake države, a naše okupljanje pod jednom zastavom, crveno-plavo-belom, označava i jedinstvo srpskog naroda u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, a označava i zajedničko sećanje na dogadjaj koji je utemeljio državu srpskog naroda pre 105 godina.

Na današnji dan, 15. septembra 1918. ...(opširnije)

 
Dobrodošlica za prvake

U školskom dvorištu ovog 1. septembra bilo je dosta osmeha, lepih želja, uzbuđenja i pomalo treme. Prvake su dočekali stariji gimnazijalci, direktorka i odeljenjske starešine, koje su ih nakon prijema odvele na prvi čas. Posle obraćanja direktorke, Biljane Grujičić, sa prozora su poleteli baloni sa porukama dobrodošlice. Učenici su svojim porukama hteli da pruže podršku prvacima i ulepšaju im prvi dan u novom okruženju.
Želimo svima srećan početak nove školske ...(opširnije)