Izložba "Očima matematike"

SURFER je program razvijena za matematičku izložbu IMAGINARY 2008. godine u Nemačkoj. Korišćen za mnoge IMAGINARY izložbe i stalno se poboljšava i proširuje.
Matematički, program vizualizuje algebarsku geometriju. Prikazane površi su date kroz jednačine funkcija.
Odlična stvar kod programa SURFER je to što možete eksperimentisati, pokušavati, pratiti svoju intuiciju i kreativnost i na taj način učiti matematiku i kreirati jedinstvena umetnička dela.
Pogledajte virtuelnu izložbu radova učenika odeljenja IV6 i IV7.

Gimanzijalci donirali osnovcima knjige za biblioteku

Danas su đaci naše škole bili u poseti OŠ „Aleksa Devojić” Sevojno, IO Krvavci. Tom prilikom donirali su knjige njihovoj školskoj biblioteci. Ugostili su ih direktorka škole i učiteljica Ljiljana Veizović sa učenicima trećeg razreda, koji su pripremili prigodan program. Sa učenicima su išli profesor Slavko Marković i profesor Igor Marjanović. ...(opširnije)

 
Promocija romana „Razbila nas zvečka”

Danas se u našoj školi održala promocija knjige ,,Razbila nas zvečka”, a predstavila ju je upravo njena autorka Tijana Sovilj sa gošćama Ružicom Dabić i Gordanom Danilović. Knjiga je namenjena upravo nama, priča o skupu realnih dešavanja mladih koje je naša autorka saslušala. Likovi su "živi", atmosfera realna, a svaka priča iskrena je ispovest nekog deteta. Osim Tijane, sve oči bile su uperene i u đake Tehničke škole „Novi Beograd” ...(opširnije)