Kros

Na današnji dan 14. oktobra pre 184 godine osnovana je Užička gimnazija. Pošto idemo u susret velikom jubileju, ove godine se u školi planira dosta manifestacija.
U okviru ovogodišnje proslave Dana škole, u petak 13. oktobra 2023. godine na gradskom stadionu održan je jesenji kros sa početkom u 12.30 časova. Profesori fizičkog vaspitanja obavili su sve što je potrebno za pripremu i uspešnu realizaciju krosa. Ovo su pobednici u trkama:
Trka na 100m dečaci:
1. Novak Damjanović I6
2. Viktor Kovačević Is
3. Marko Demirović IIIs
Trka na 100m devojčice:
1. Anđela Lazarević I4
2. Jana Nikolić I4
3. Anđela Gordić IIr
Trka na 400m dečaci:
1. Janko Virić Is
2. Nikola Veselinović I6
3. Antonije Jelisavčić III6
Trka na 400m devojčice:
1. Jelisaveta Mandić IIIs
2. Iva Nenadić IIs
3. Jana Nikolić I4
Trka na 500m devojčice:
1. Ana Jeremić IIIs
2. Tamara Sokić IIs
3. Sandra Petronijević IIs
Trka na 800m dečaci:
1. Petar Anđić Is
2. David Erić IIs
3. Vuk Perendić Is

Gimanzijalci donirali osnovcima knjige za biblioteku

Danas su đaci naše škole bili u poseti OŠ „Aleksa Devojić” Sevojno, IO Krvavci. Tom prilikom donirali su knjige njihovoj školskoj biblioteci. Ugostili su ih direktorka škole i učiteljica Ljiljana Veizović sa učenicima trećeg razreda, koji su pripremili prigodan program. Sa učenicima su išli profesor Slavko Marković i profesor Igor Marjanović. ...(opširnije)

 
Promocija romana „Razbila nas zvečka”

Danas se u našoj školi održala promocija knjige ,,Razbila nas zvečka”, a predstavila ju je upravo njena autorka Tijana Sovilj sa gošćama Ružicom Dabić i Gordanom Danilović. Knjiga je namenjena upravo nama, priča o skupu realnih dešavanja mladih koje je naša autorka saslušala. Likovi su "živi", atmosfera realna, a svaka priča iskrena je ispovest nekog deteta. Osim Tijane, sve oči bile su uperene i u đake Tehničke škole „Novi Beograd” ...(opširnije)