IZLET PRVAKA U VRNJAČKU BANJU

IZLET PRVAKA U VRNJAČKU BANJU
U subotu, 14. 10. 2023. godine realizovan je izlet učenika prve godine Užičke gimnazije. U pratnji 8 profesora – Marija Stanković, Vukašin Tarabić, Slavica Veljović, Brankica Skorković, Saša Stanojević, Ljiljana Smiljanić, Nevenka Demirović, Biljana Šolović i 3 turistička vodiča, 199 učenika je u jutarnjim satima krenulo u Vrnjačku Banju. Putovali su preko Čačka i Kraljeva, sa usputnim stajanjem radi odmora. Najpre su posetili manastir Žiču, zadužbinu Stefana Prvovenčanog, a zatim su nastavili putovanje do Vrnjačke Banje. U našoj najlepšoj i najposećenijoj banji obišli su prelepe parkove, japanski vrt, termo-mineralne izvore. Lep i sunčan dan iskoristili su za šetnju, osveženje i druženje. Utisci dece na organizaciju i realizaciju izleta su bili pozitivni.

Gimanzijalci donirali osnovcima knjige za biblioteku

Danas su đaci naše škole bili u poseti OŠ „Aleksa Devojić” Sevojno, IO Krvavci. Tom prilikom donirali su knjige njihovoj školskoj biblioteci. Ugostili su ih direktorka škole i učiteljica Ljiljana Veizović sa učenicima trećeg razreda, koji su pripremili prigodan program. Sa učenicima su išli profesor Slavko Marković i profesor Igor Marjanović. ...(opširnije)

 
Promocija romana „Razbila nas zvečka”

Danas se u našoj školi održala promocija knjige ,,Razbila nas zvečka”, a predstavila ju je upravo njena autorka Tijana Sovilj sa gošćama Ružicom Dabić i Gordanom Danilović. Knjiga je namenjena upravo nama, priča o skupu realnih dešavanja mladih koje je naša autorka saslušala. Likovi su "živi", atmosfera realna, a svaka priča iskrena je ispovest nekog deteta. Osim Tijane, sve oči bile su uperene i u đake Tehničke škole „Novi Beograd” ...(opširnije)