Čas italijanskog na Starom gradu

Ove školske godine đak naše škole je i Lavinija Spatola, Italijanka iz Palerma. Ona je učesnik programa razmene srednjoškolaca u organizaciji udruženja Interkultura iz Beograda, a mi smo se, na ovaj način, po prvi put ostvarili u ulozi škole domaćina. U ponedeljak su učenici III1 i III3 čas italijanskog jezika sa profesorkom Bojanom Broćić proveli upoznajući svoju novu drugaricu sa tvrđavom Stari grad.

Gimanzijalci donirali osnovcima knjige za biblioteku

Danas su đaci naše škole bili u poseti OŠ „Aleksa Devojić” Sevojno, IO Krvavci. Tom prilikom donirali su knjige njihovoj školskoj biblioteci. Ugostili su ih direktorka škole i učiteljica Ljiljana Veizović sa učenicima trećeg razreda, koji su pripremili prigodan program. Sa učenicima su išli profesor Slavko Marković i profesor Igor Marjanović. ...(opširnije)

 
Promocija romana „Razbila nas zvečka”

Danas se u našoj školi održala promocija knjige ,,Razbila nas zvečka”, a predstavila ju je upravo njena autorka Tijana Sovilj sa gošćama Ružicom Dabić i Gordanom Danilović. Knjiga je namenjena upravo nama, priča o skupu realnih dešavanja mladih koje je naša autorka saslušala. Likovi su "živi", atmosfera realna, a svaka priča iskrena je ispovest nekog deteta. Osim Tijane, sve oči bile su uperene i u đake Tehničke škole „Novi Beograd” ...(opširnije)