Ugledni čas –likovna kultura

U odeljenju IV3 održan je ugledni čas iz predmeta likovna kultura na temu Impresionizam. Nastava je projektna, a učenici su obradili temu kroz rad u grupama i kroz uloge koje su im dodeljene, sa ciljem da bolje upoznaju ovaj avangardni pravac u umetnosti, da povežu funkcionalna znanja iz ove oblasti sa drugim nastavnim sadržajima – francuski jezik, muzička kultura, fizika, geografija, informatika kao i da primene stečena znanja u daljem radu i životu.
Bilo je reči o impresionističkom stilu, predstavnicima i delima ali i o pariskim muzejima koji čuvaju ove slike i skulpture, zanimljivostima o umetničkim delima i iz života umetnika. Pred kraj časa su izložene slike grupe učenika koje su uradili na času u stilu impresionizma, a kroz igre je obnovljena i rezimirana ova nastavna jedinica.
Tokom rada su korišćeni ponuđeni izvori informacija, a na času brojne ilustracije, fotografije, reprodukcije, mape, PowerPoint prezentacije, aplikacije za izradu igara u nastavi, asocijacije, ukrštenice, muzika koja je po ritmu i kombinaciji akorda bliska impresionističkoj formi i kompoziciji – Arabeska Kloda Debisija, pesme Edit Pjaf itd.
Času su prisustvovali: direktorka škole Biljana Grujičić, školski psiholog Dragana Radović, profesorka engleskog jezika Danka Kovačević i profesorka francuskog jezika Đurđica Sudzilovski. Svi su bili veoma zadovoljni načinom rada, rezultatima koji su postignuti i časom u celini.
Pogledajte galeriju slika sa ovog časa.

Gimanzijalci donirali osnovcima knjige za biblioteku

Danas su đaci naše škole bili u poseti OŠ „Aleksa Devojić” Sevojno, IO Krvavci. Tom prilikom donirali su knjige njihovoj školskoj biblioteci. Ugostili su ih direktorka škole i učiteljica Ljiljana Veizović sa učenicima trećeg razreda, koji su pripremili prigodan program. Sa učenicima su išli profesor Slavko Marković i profesor Igor Marjanović. ...(opširnije)

 
Promocija romana „Razbila nas zvečka”

Danas se u našoj školi održala promocija knjige ,,Razbila nas zvečka”, a predstavila ju je upravo njena autorka Tijana Sovilj sa gošćama Ružicom Dabić i Gordanom Danilović. Knjiga je namenjena upravo nama, priča o skupu realnih dešavanja mladih koje je naša autorka saslušala. Likovi su "živi", atmosfera realna, a svaka priča iskrena je ispovest nekog deteta. Osim Tijane, sve oči bile su uperene i u đake Tehničke škole „Novi Beograd” ...(opširnije)