Prateći program pozorišnog festivala

Od 1. do 7. novembra 2023. održava se 28. Jugoslovenski pozorišni festival pod sloganom „Šta misliš o svome ocu?”. Osim sedam sjajanih predstava koje se izvode na velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice, publika može da uživa i u zanimljivom pratećem programu festivala koji se odvija u Narodnoj biblioteci ili u RCU. Trećeg dana festivala (3. novembra), u Narodnoj biblioteci održana je promocija knjige „Nezgodni suglasnički sklopovi – Poetika ritma i otpora Miodraga Miše Stanisavljevića”. O knjizi su govorili Saša Ilić, Ksenija Radulović i profesorka naše škole Ružica Marjanović.

Gimanzijalci donirali osnovcima knjige za biblioteku

Danas su đaci naše škole bili u poseti OŠ „Aleksa Devojić” Sevojno, IO Krvavci. Tom prilikom donirali su knjige njihovoj školskoj biblioteci. Ugostili su ih direktorka škole i učiteljica Ljiljana Veizović sa učenicima trećeg razreda, koji su pripremili prigodan program. Sa učenicima su išli profesor Slavko Marković i profesor Igor Marjanović. ...(opširnije)

 
Promocija romana „Razbila nas zvečka”

Danas se u našoj školi održala promocija knjige ,,Razbila nas zvečka”, a predstavila ju je upravo njena autorka Tijana Sovilj sa gošćama Ružicom Dabić i Gordanom Danilović. Knjiga je namenjena upravo nama, priča o skupu realnih dešavanja mladih koje je naša autorka saslušala. Likovi su "živi", atmosfera realna, a svaka priča iskrena je ispovest nekog deteta. Osim Tijane, sve oči bile su uperene i u đake Tehničke škole „Novi Beograd” ...(opširnije)