Dodela nagrade XIV beogradske gimnazije

Na drugom regionalnom umetničkom konkursu „Umetniku u čast” koji je, povodom obeležavanja 130 godina od rođenja Miloša Crnjanskog, raspisala XIV beogradska gimnazija, Filip Vlašković, učenik IV4, osvojio je 3. nagradu u kategoriji proze.
Tim povodom organizovana je svečana dodela nagrada 6. 11. 2023. godine. Gosti XIV beogradske gimnazije, bili su dobitnici nagrada i njihovi mentori. A domaćini su organizovali i šetnju ”književnim” Beogradom, od Vračara do spomenika Milošu Crnjanskom na Kalemegdanu, gde su učenici pročitali svoje nagrađene radove. Ovoj dodeli prisustvovali su Filip i njegova mentorka profesorka Milena Stričić.

Gimanzijalci donirali osnovcima knjige za biblioteku

Danas su đaci naše škole bili u poseti OŠ „Aleksa Devojić” Sevojno, IO Krvavci. Tom prilikom donirali su knjige njihovoj školskoj biblioteci. Ugostili su ih direktorka škole i učiteljica Ljiljana Veizović sa učenicima trećeg razreda, koji su pripremili prigodan program. Sa učenicima su išli profesor Slavko Marković i profesor Igor Marjanović. ...(opširnije)

 
Promocija romana „Razbila nas zvečka”

Danas se u našoj školi održala promocija knjige ,,Razbila nas zvečka”, a predstavila ju je upravo njena autorka Tijana Sovilj sa gošćama Ružicom Dabić i Gordanom Danilović. Knjiga je namenjena upravo nama, priča o skupu realnih dešavanja mladih koje je naša autorka saslušala. Likovi su "živi", atmosfera realna, a svaka priča iskrena je ispovest nekog deteta. Osim Tijane, sve oči bile su uperene i u đake Tehničke škole „Novi Beograd” ...(opširnije)