Užički gimnazijalci u poseti Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji

Susret užičkih i riječkih srednjoškolca i njihovih profesorki odigrao se u Rijeci od 7. do 11. novembra 2023. Druženje smo započeli u Klubu mladih pab kvizom, a završili karaokama na riječki način. U međuvremenu smo učestvovali na setu radionica sklopu Škole mira u Mrkoplju, pogledali film u Art kinu, odigrali set stonog fudbala, upoznali Rijeku i družili se sa riječkim književnicima metodom žive knjižnice. Žive knjige, Željka Horvat Čeč, Doris Pandžić, Frida Šarar, Igor Beleš, Enver Krivac i Zoran Žmirić nakon kratkog predstavljanja publici odgovarali su na pitanja srednjoškolaca u malim grupama. Bilo je ovo jedno novo i zanimljivo iskustvo. Nestrpljivo iščekujemo nastavak druženja u aprilu u okviru festivala Na pola puta i radujemo se budućoj saradnji.

Gimanzijalci donirali osnovcima knjige za biblioteku

Danas su đaci naše škole bili u poseti OŠ „Aleksa Devojić” Sevojno, IO Krvavci. Tom prilikom donirali su knjige njihovoj školskoj biblioteci. Ugostili su ih direktorka škole i učiteljica Ljiljana Veizović sa učenicima trećeg razreda, koji su pripremili prigodan program. Sa učenicima su išli profesor Slavko Marković i profesor Igor Marjanović. ...(opširnije)

 
Promocija romana „Razbila nas zvečka”

Danas se u našoj školi održala promocija knjige ,,Razbila nas zvečka”, a predstavila ju je upravo njena autorka Tijana Sovilj sa gošćama Ružicom Dabić i Gordanom Danilović. Knjiga je namenjena upravo nama, priča o skupu realnih dešavanja mladih koje je naša autorka saslušala. Likovi su "živi", atmosfera realna, a svaka priča iskrena je ispovest nekog deteta. Osim Tijane, sve oči bile su uperene i u đake Tehničke škole „Novi Beograd” ...(opširnije)