Dan pobede u Prvom svetskom ratu

Učenici istorijske sekcije i kluba istoričara Užičke gimnazije obeležili su Dan pobede u Prvom svetskom ratu. Natalijine ramonde su podelili nastavnicima i učenicima škole koji su ovo obeležje nosili na reverima u nedelji proslave Dana pobede. Flajere su darivani sugrađanima u prolazu. Reakcije su bile različite: od oduševljenja do nezainteresovanosti. Mnogi su zaobilazili misleći da im se nudi neki reklamni materijal ili nešto za šta moraju da daju novac. Pogledajte nekoliko fotografija koje su napravili članovi sekcije tokom ovog događaja.

Gimanzijalci donirali osnovcima knjige za biblioteku

Danas su đaci naše škole bili u poseti OŠ „Aleksa Devojić” Sevojno, IO Krvavci. Tom prilikom donirali su knjige njihovoj školskoj biblioteci. Ugostili su ih direktorka škole i učiteljica Ljiljana Veizović sa učenicima trećeg razreda, koji su pripremili prigodan program. Sa učenicima su išli profesor Slavko Marković i profesor Igor Marjanović. ...(opširnije)

 
Promocija romana „Razbila nas zvečka”

Danas se u našoj školi održala promocija knjige ,,Razbila nas zvečka”, a predstavila ju je upravo njena autorka Tijana Sovilj sa gošćama Ružicom Dabić i Gordanom Danilović. Knjiga je namenjena upravo nama, priča o skupu realnih dešavanja mladih koje je naša autorka saslušala. Likovi su "živi", atmosfera realna, a svaka priča iskrena je ispovest nekog deteta. Osim Tijane, sve oči bile su uperene i u đake Tehničke škole „Novi Beograd” ...(opširnije)