Izlet istorijske sekcije

U subotu 28.10.2023. Društvo istoričara i Kolo srpskih sestara organizovali su putovanje za učenike osnovnih i srednjih škola Užica u Čačak,Žiču i Kraljevo. Povodi su značajni: Poseta galeriji ,,Nadežda Petrović" i izložbi ,,Modernost i nacija" povodom 150 godina od rođenja ove slavne slikarke i jedne od osnivača Kola srpskih sestara i poseta Memorijalu Užičkog odreda Vojske Kraljevine Srbije povodom 108 godina od herojske odbrane odstupnice srpskoj vojsci u bici na Vranovcu kod Kraljeva. Slike sa ovog izleta možete pogledati u galeriji.

Gimanzijalci donirali osnovcima knjige za biblioteku

Danas su đaci naše škole bili u poseti OŠ „Aleksa Devojić” Sevojno, IO Krvavci. Tom prilikom donirali su knjige njihovoj školskoj biblioteci. Ugostili su ih direktorka škole i učiteljica Ljiljana Veizović sa učenicima trećeg razreda, koji su pripremili prigodan program. Sa učenicima su išli profesor Slavko Marković i profesor Igor Marjanović. ...(opširnije)

 
Promocija romana „Razbila nas zvečka”

Danas se u našoj školi održala promocija knjige ,,Razbila nas zvečka”, a predstavila ju je upravo njena autorka Tijana Sovilj sa gošćama Ružicom Dabić i Gordanom Danilović. Knjiga je namenjena upravo nama, priča o skupu realnih dešavanja mladih koje je naša autorka saslušala. Likovi su "živi", atmosfera realna, a svaka priča iskrena je ispovest nekog deteta. Osim Tijane, sve oči bile su uperene i u đake Tehničke škole „Novi Beograd” ...(opširnije)