Memorijalno veče u Narodnoj biblioteci

U čitalištu Narodne biblioteke u Užicu, Međuopštinski savez slepih Srbije (užički ogranak) i domaćin, lokalna biblioteka organizuju, večeras, 5. marta poetsko memorijalno veče posvećenu Vukomanu Vulu Tatoviću pod naslovom "Žive i živeće Vulova snoviđenja".
Govoriće KUP "Prvi partizan", Ženska pevačka grupa "Ere" i Vulova porodica i prijatelji.
Početak je zakazan za 19 časova.

„Pao je i četrnaesti kilometar, ali nikad neće pasti Kadinjača.”

Ovo je čuvena rečenica koja je odjekivala tog 29. novembra 1941. godine. Bitka za Kadinjaču odigrala se 24. novembra 1941. godine. Bila je to borba nekoliko stotina partizana protiv oko tri hiljade naoružanih nemačkih vojnika koji su branili jedinu oslobođenu teritoriju na tlu okupirane Evrope. U ovoj odbrambenoj akciji izginuli su svi borci Radničkog bataljona, štiteći odstupnicu Vrhovnom štabu koji se povlačio iz Užica ka Sandžaku.

U utorak, 29. novembra 2022. ...(opširnije)

 
Literarni konkurs

Učenica Ana Nikolić III6 pobedila je na literarnom konkursu koji je organizovao Zavod za javno zdravlje Užice. Ovogodišnja tema konkursa bila je „Voli i poštuj život koji ti je dat”. Organizatori su bili podstaknuti skorašnjim nesrećama u našem gradu i hteli su da ovim konkursom podignu svest mladih o tome da treba da brinu kako o svojoj sigurnosti, tako i sigurnosti ljudi iz svog okruženja. Pobednica konkursa za osnovne škole ...(opširnije)