Memorijalno veče u Narodnoj biblioteci

U čitalištu Narodne biblioteke u Užicu, Međuopštinski savez slepih Srbije (užički ogranak) i domaćin, lokalna biblioteka organizuju, večeras, 5. marta poetsko memorijalno veče posvećenu Vukomanu Vulu Tatoviću pod naslovom "Žive i živeće Vulova snoviđenja".
Govoriće KUP "Prvi partizan", Ženska pevačka grupa "Ere" i Vulova porodica i prijatelji.
Početak je zakazan za 19 časova.

Gimnazijalac na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga pod sloganom „Povratak napisanih”!

Oko 400 izdavača bilo je raspoređeno u četiri sajamske hale u periodu od 23. do 30. oktobra. Još jednom je dokazano da digitalizacija i korenite promene u društvu ne mogu uticati na značaj knjige, a bilo koja varijacija književnih dela ne zamenjuje nove korice i miris papira. Preko 160 hiljada posetilaca užurbano je hodalo sajamskim halama koje su simbolično nosile nazive naših poznatih književnika. Tako su Ulica Vaska Pope i ...(opširnije)

 
Početak nove školske godine

1.septembar... Gimnazija... konačno smo se vratili u školske klupe... Lep osecaj... vreva ispred škole, nova lica, kreće nova generacija gimnazijalaca. Neki novi klinci kreću u osvajanje sveta odraslih i ispisivanje novih stranica života. Ove godine u našu školu došlo je osam odeljenja prve godine. Upisana su tri odeljenja jezičkog smera, tri odeljenja matematičkog smera, sportsko i računarko odeljenje. Iz generacije u generaciju interesovanje za računarskim smerom ...(opširnije)