Užbenici koji će se koristiti u nastavi u 2023/2024. godini Prijava za prijemni ispit u specijalizovanom odeljenju Potvrda o ostvarenim sportskim rezultatima za upis u sportsko odeljenje Raspored zvonjenja Raspored izdavanja sportske sale Osiguranje - predugovorna informacija Zahtev za naknadu štete - nezgoda Osiguranje - tabela invaliditeta Posebni uslovi za osiguranje učenika Opšti uslovi za osiguranje lica Individualno praćenje postignuća učenika Evidencija drustveno-korisnog rada DKR - saglasnost za roditelje DKR - obavestenje za roditelje Zašto upisati računarsko odeljenje Obrazac za individualno praćenje ponašanja učenika Bodovanje strucnog usavrsavanja 18/19.godina Izvestaj o strucnom usavrsavanju - obrazac Lista za pracenje casova nastavnika Uputstvo za pisanje maturskog rada Šablon za maturski rad Fondacija Života Vranić Standardi kompetencija SU licni plan SU


NOV072023
Fond "Života Vranić"
kategorija:

Aktuelni film "Čuvari formule" ponovo je vratio u žižu interesovanja javnosti događaj iz Vinče iz 1958. godine kao i priču o Životi Vraniću, studentu i saradniku Instituta za nuklearnu energiju u Vinči, koji je tragično nastradao u tom događaju.

Šestoro saradnika Instituta za nuklearnu energiju u Vinči ozračeno je te 1958. godine. Života je umro na klinici u Parizu, ali je njegovih petoro kolega, zahvaljujući transplantaciji koštane srži, spaseno. Tokom 60-tih godina prošlog veka, u Užičkoj gimnaziji, čiji je đak bio i Života, formiran je fond koji čuva sećanje na tog izuzetnog mladića, čije se ime i sudbina u zvaničnim izveštajima o akcidentu decenijama izbegavalo. Novac iz Fonda se dodeljivao najboljim učenicima Užičke gimnazije.

Nakon inflacije 90-tih godina, sva sredstva u Fondu su bila obezvređena, a opstanak fonda je bio upitan. Ipak, 2012. godine Užička gimnazija obnavlja Fond, a prva sredstva priložili su „Impol Seval”, „Službeni glasnik” i Poslovni klub zapadne Srbije. Prvu nagradu iz obnovljenog Fonda "Života Vranić" najbojem gimnazijalcu Užičke gimnazije u oblasti fizike, uručio je Životin najbolji prijatelj, kolega, i prvi čovek u istoriji medicine kome je transplantirana koštana srž - Radojko Maksić.

U znak poštovanja i sećanja na mladog naučnika, iz Fonda "Života Vranić" svake godine nagrađujemo našeg najboljeg maturanta koji se tokom 4 godine školovanja istakao uspesima u oblasti fizike.Autor:


22. novembar. Najava aktivnosti
16. novembar. Best in English 2023
13. novembar. Dan pobede u Prvom svetskom ratu
01. novembar. Impresionizam - ugledni čas iz Likovne kulture
26. oktobar. Maturantska ekskurzija
18. oktobar. Odgovor na krizne situacije
17. oktobar. 50 godina od smrti Ingeborg Bahman
12. oktobar. LITERARNI I LIKOVNI KONKURS


 

Upis bivših maturanata
na fakulteteIzložba radova maturanataEvropski dan jezikaEmisija "Tačke gledišta"Emisija "U centru pažnje"
TV5 UžiceNacionalna platforma
"Čuvam te"
za prevenciju nasilja