Gimnazijalci na putu za Rumuniju

Učenici Užičke gimnazije na čelu sa profesorima Grujičić, Pavlović i Stanojević, jutros u 7:18 po srednjeevropskom vremenu krenuli su ka Kampulungu, gradu gde će od 5. do 9. aprila uzvraćati posetu tamošnjim kolegama u okviru Međunarodno edukativnog programa. U mini busu je redakcija Gimnazijalca, a sa priložene fotografije možete videti raspoloženje međ učenicima na truckavim srpskim kolovozima iliti drumovima, turski rečeno.

Gimnazijalac na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga pod sloganom „Povratak napisanih”!

Oko 400 izdavača bilo je raspoređeno u četiri sajamske hale u periodu od 23. do 30. oktobra. Još jednom je dokazano da digitalizacija i korenite promene u društvu ne mogu uticati na značaj knjige, a bilo koja varijacija književnih dela ne zamenjuje nove korice i miris papira. Preko 160 hiljada posetilaca užurbano je hodalo sajamskim halama koje su simbolično nosile nazive naših poznatih književnika. Tako su Ulica Vaska Pope i ...(opširnije)

 
Početak nove školske godine

1.septembar... Gimnazija... konačno smo se vratili u školske klupe... Lep osecaj... vreva ispred škole, nova lica, kreće nova generacija gimnazijalaca. Neki novi klinci kreću u osvajanje sveta odraslih i ispisivanje novih stranica života. Ove godine u našu školu došlo je osam odeljenja prve godine. Upisana su tri odeljenja jezičkog smera, tri odeljenja matematičkog smera, sportsko i računarko odeljenje. Iz generacije u generaciju interesovanje za računarskim smerom ...(opširnije)