Bitka na Kadinjači

U okviru Spomen-kompleksa Kadinjača, danas je održana ceremonija kojom je obeležena 82. godišnjica Bitke na Kadinjači. Po tradiciji, naši učenici su bili prisutni kako bi odali poštu poginulim borcima u bici na Kadinjači nakon koje je, 29. novembra 1941. godine, prestala da postoji Užička republika. ...(opširnije)

Gimanzijalci donirali osnovcima knjige za biblioteku

Danas su đaci naše škole bili u poseti OŠ „Aleksa Devojić” Sevojno, IO Krvavci. Tom prilikom donirali su knjige njihovoj školskoj biblioteci. Ugostili su ih direktorka škole i učiteljica Ljiljana Veizović sa učenicima trećeg razreda, koji su pripremili prigodan program. Sa učenicima su išli profesor Slavko Marković i profesor Igor Marjanović. ...(opširnije)

 
Dobrovoljno davanje krvi

Zavod za transfuziju krvi i Crveni krst Užica organizovali su 22. novembra akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta Užica. Učenici srednjih škola odazvali su se ovoj akciji i još jednom pokazali svoju humanost na delu. Danas je s namerom da doniraju krv otišlo više desetina učenika, među kojima su učenici naše škole, od kojih su mnogi krv dali prvi put. Učenici su ovim dokazali da je za human ...(opširnije)