Memorijalno veče u Narodnoj biblioteci

U čitalištu Narodne biblioteke u Užicu, Međuopštinski savez slepih Srbije (užički ogranak) i domaćin, lokalna biblioteka organizuju, večeras, 5. marta poetsko memorijalno veče posvećenu Vukomanu Vulu Tatoviću pod naslovom "Žive i živeće Vulova snoviđenja".
Govoriće KUP "Prvi partizan", Ženska pevačka grupa "Ere" i Vulova porodica i prijatelji.
Početak je zakazan za 19 časova.

Evropski dan jezika

26. septembar - Evropski dan jezika, obeležen je manifestacijom 'Dan društvenih igara'. Na časovima stranih jezika tokom celog dana igrale su se društvene igre na italijanskom, engleskom, francuskom, španskom, nemačkom i ruskom jeziku: Ludo, Snakes and Ladders, Schwarzer Peter, Spooky Science, Blokus, Viaggio in Italia, The Deck of Conversations, Snap!, Kontour, Entdecke Wissen, Le jeu de l'oie i mnoge druge, a najbolji takmičari dobili su i simbolične nagrade. Poster su ...(opširnije)

 
Flex prezentacija

Ognjen Popović, učenik odeljenja IVr, alumnista Flex programa, održao je u ponedeljak 18.09.2023. prezentaciju o Flex programu Vlade Sjedinjenih Američkih Država koji u U Republici Srbiji postoji od 2015. Učenici odeljenja II5, II6, II1, IIr, I1, I2, IVr stekli su potrebne informacije, znanja i veštine koje se odnose na navedeni program. Ognjen Popović je govorio o programu, proceduri prijave i potrebnim uslovima, nastavnom procesu u Americi, o organizaciji smeštaja i ...(opširnije)